Sergey Lavrov

Sergey Lavrov - Jahte, mito i ljubavnice

IMA TAJNU OBITELJ - Jahte, mito i ljubavnice: Putinov jastreb Lavrov izdavao se za skromnog obiteljskog čovjeka, sve je laž?!

• Istraživanje pod nazivom "Jahte, mito i ljubavnice: što skriva ministar Lavrov" objavljeno je na web stranicama ruskog oporbenog aktivista Navaljnog

Nakon 17 godina na najvišoj diplomatskoj funkciji Sergej Lavrov je u javnosti imao jasno izgrađen imidž: skroman domoljub, utjelovitelj tradicionalnih ruskih vrijednosti, obiteljski čovjek u braku dugom 50 godina. No, takva je slika daleko od stvarnosti, pokazalo je istraživanje pod naslovom "Jahte, mito i ljubavnice: što skriva ministar Lavrov", objavljeno na web stranicama ruskog oporbenog aktivista Alekseja Navaljnog - navalny.com

Osim službene obitelji, Lavrov ima i "tajnu obitelj" s ljubavnicom koja uživa u luksuznim nekretninama i automobilima. Njezino je ime Svetlana Poliakova, ima 50 godina i "gotovo je najutjecajnija osoba u Ministarstvu vanjskih poslova":

Može otpustiti onoga tko joj se ne sviđa, prisustvovati službenim događajima i pratiti Lavrova na sastanke s Putinom - piše u članku.

Pritom, ona je i jako bogata.

Sergey Lavrov - Vladimir Putin

Podaci o imovini koje je analizirala ruska novinarsko-istraživačka agencija IStories pokazuju da Poliakova i njezina rodbina posjeduju luksuzne automobile u ukupnoj vrijednosti od oko 400.000 funti te nekretnine u Rusiji i Velikoj Britaniji vrijedne deset milijuna funti. Među njima su stan od 260 četvornih metara u centru Moskve koji se sada prodaje za 700 milijuna rubalja (više od 8,2 milijuna eura), kuća na periferiji Moskve te stan u Londonu vrijedan 4,4 milijuna funti u kojem trenutačno živi njezina 21-godišnja kći Polina.

Službeno, Svetlana Poliakova predstavlja se kao poduzetnica i glumica, iako se na filmu pojavljivala izuzetno rijetko. Zapisnici o letovima pokazuju da je putovala s Lavrovom na 60 njegovih poslovnih putovanja. Francuska, Austrija, Turska, Italija, Japan, Slovačka i SAD samo su neke od destinacija.

Sergey Lavrov

Istraživanjem je također otkriveno da Lavrov ljetuje duž južne obale Turske na jahti oligarha Leonida Slutskog, čiji dnevni najam košta 480.000 dolara. On i njegova tajna obitelj lete njegovim avionima, opuštaju se na jahti i žive u njegovim domovima.

Lavrovljev ured reagirao je na navode objavom da je članak djelo "zapadnih tajnih službi".

Отключат ли завтра интернет? Реакция на списки "Умного голосования", неделя расследований
Streamed live on Sep 16, 2021 - Навальный LIVE
• Сегодня в прямом эфире программы "Россия будущего" - Иван Жданов. Обсудим приближающиеся выборы, войну Кремля с "Умным голосованием", расследования про жуликов из Башкортостана Радия Хабирова и Александра Сидякина, московского коррупционера Владимира Ресина, а также громкое расследование про главу российского МИД Сергея Лаврова.

Objavljeno: 20. sep 2021 | Karla Juničić