Zoran Galić

Zoran Galić saslušan u prostorijama SIPA

Direktor GP BiH, Zoran Galić, saslušan u prostorijama SIPA-e: Sporni konkurs za prijem kadeta još uvijek nije poništen

• Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prije 20-ak dana uhapsili su tri osobe osumnjičene da su za prijem kadeta naplaćivale novac u iznosu čak i do 20.000 KM

Zoran Galić, direktor Granične policije BiH, njegov zamjenik Fahrudin Halač i pomoćnik za organizaciju i operacije Dragan Kulić, saslušani su jučer u prostorijama SIPA-e u svojstvu svjedoka u predmetu Konak.

Predmet Konak, podsjećamo, otvoren je zbog sumnje u namještanje konkursa za prijem 150 kadeta u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prije 20-ak dana uhapsili su tri osobe osumnjičene da su za prijem kadeta naplaćivale novac u iznosu čak i do 20.000 KM.

Tada su u SIPA-inoj akciji Konak uhapšeni Rejhan Raković, Ensar Saličinović i Kenita Čakić i njima je određen jednomjesečni pritvor.

Savjetnik direktora Galića, Svevlad Hoffman podnio je zahtjev za poništavanje kompromitovanog konkursa, ali do njegovog poništavanja, iz još uvijek nepoznatih razloga, nije došlo.

Objavljeno: 15. okt 2021 | Oslobodjenje