Zrinka K.

Tko je Zrinka K.

Zrinka K prešla na islam

Udruženi zločinački poduhvat Zrinke K protiv zdravog razuma

Razotkrivanje Zrinke K - osobe koja širi govor mržnje i šizofrene teorije zavjere

• Zrinka K je opasna i naoružana do zuba političkim vicevima. Njen cilj je, otprilike, širenje straha, nesigurnosti i sumnje, a što je više moguće

• Nađi mladog neafirmiranog novinara koji je opsjednut religijom i teorijama zavjere, daj mu malo novca i mjesto na nekom popularnom kvazi portalu - i dobit ćeš Zrinku Kasapić. Da li je troll u pitanju ili ne, teško je reći. A da joj u člancima logika baš i nije jača strana reći će svako ko ima bar dva grama mozga

Objavljeno: 14. okt/lis 2015 | Aleksandar Todorović

Nekoliko dana ranije izvjesni mladi gospodin Aleksandar Todorović objavio je priču o "Zrinki K", suludoj autorici koja redovno piše za portal DnevnoHr - a škrabala je ponešto i na "jutarnjem" i još nekim drugim mjestima. Njen cilj je, otprilike, širenje FUD (fear, uncertainty and doubt) - što je više moguće.

Niko do tada nije znao ko se krije iza imena Zrinka Kasapić - niti da li je to pravo ime. Znalo se da izvjesna Zrinka K piše za DnevnoHr - kao Zrinka Kasapić - ali niko nije znao njen identitet. Todorović je uskoro utvrdio da ista osoba stoji i iza imena Zrinka K na Facebook-u, jer ta stranica, ne baš redovno, objavljuje svaki članak gore navedene Zrinke K.

Mijenjajući par rezultata pretrage Todorović je otkrio Tumblr URL, koji je naknadno izbrisan, ali je trag o njegovom postojanju zadržan na pretraživačima: sitanaomer-photography.tumblr.com/post/34182445370/a-portrait-of-my-friend-zrinka-k. Na osnovu izbrisanog URL-a Todorović je uspio povezati Zrinku K sa stranicom "sitana omer photography" (a-portrait-of-my-friend-zrinka-k). Natpis na slici (Sitana Omer Photography) poklapa se sa URL-om Tumblr bloga.

Neko je dakle pronašao tu sliku i postavio je u komentar. Onda je Zrinka, kada je to shvatila, tražila od komentatora da izbriše fotografiju sa bloga. Pokušaj pretrage na Google "reverse image lookup" urodio je plodom:

google-cache image - Sitana O

Time je potvrđeno da je to autentična slika Zrinke Kasapić.

Mlada studentica novinarstva

Zrinka K - VERN
Zrinka K - VERN

Kombiniranjem imena "sitana" i "zrinka" Todorović je na pretraživačima otkrio da su kolegice zajedno studirale na VERN. Pošto na početku članka piše da su u pitanju učenici treće godine, a članak objavljen u maju 2012., zaključak je da je Zrinka K diplomirala 2012. godine.

Lični Profil Teoretičarke UFOlucije

UFOlucija
UFOlucija

Email adresa: zrinka.kasapic@dnevno.hr

Privatna email adresa: zrinkak34@gmail.com

Facebook profil: Nova Zrinka (profil je ugašen nakon objave članka)

Godište: 1990. (pretpostavljajući da nije padala nijedan razred)

Studirala: Novinarstvo na VERN (diplomirala 2012.)

Religija: Katolička (nije potrebno naglašavati, znam)

Zrinka sluša: Thompsona (koje iznenađenje, znam)

Zrinka podržava sljedeće političke osobe/organizacije:

  • Hrvatska zora
  • Kolinda Grabar-Kitarović
  • Tomislav Karamarko i
  • Živi zid

Zrinka obožava stranice:

  • Wake Up Call
  • Masonic Times
  • Truthstream Media
  • NOVI Svjetski Poredak
  • NOVI Svjetski Poredak BIH
  • Portal Transformacija Svijesti
  • WWII: POVJESNA ISTINA BEZ CENZURE

Za kraj, poruka za Zrinku

Zrinka, drago mi je što cijeniš svoju anonimnost. Mislim, i ja bih želio da se što manje zna o meni - kada bih pisao takve gluposti.

izvor:

Vezano

Kronično novinarstvo posvećeno istraživanju paranormalnih aktivnosti izvanzemaljskih voluharica -- news-bar.rtl.hr-zrinka-k