Vice Vukojević

Preko slučaja Mičić i Bradvica Udbina mreža opet udara po Vukušiću i Vukojeviću

Vicu Vukojevića Udba ima kao svoju glavnu metu. Na koncu, njega će optužiti da je sudjelovao u ubojstvu Brune Bušića

• Vice Vukojević i Bože Vukušić ukotvljenjem Šeksa u Vod, namjeravaju ojačati vlastitu poziciju pri HDZ-u, jer će država i ove godine sufinancirati manifestaciju na Bleiburgu u svibnju, a Kolega i dalje ima veliki utjecaj na premijera Andreja Plenkovića. Kolegin posinak Karlo Ressler predvodi HDZ-ovu listu za predstojeće europske parlamentarne izbore

Ustavni sudac i Koćuša

Pokušajem miniranja njemačke istrage o ubojstvu emigranta Joze Miloša (1979) objavljivanjem informacije da su hrvatske vlasti zaprimile dva Europska istražna naloga za uzimanjem DNA od Tomislava Mičića i Branka Bradvice, tjednik "Nacional" otvara novi val diskreditiranja sive eminencije HDZ-a Vice Vukojevića i Vladimira Šeksa te njihove spone prema njemačkim vlastima, Bože Vukušića.

Vladimir Šeksa je predsjednik NO "Počasnog bleiburškog voda", podsjeća doživotno osuđeni Zdravko Mustač u svojoj predstavci parlamentu o ukidanju sudske prakse izručenja udbaša Njemačkoj jer su djela koja su počinili u zastari po hrvatskom KZ-u. Ime Vice Vukojevića nalazimo u Upravnom odboru PBV-a, a jedno vrijeme je bio i predsjednik. Tajnik PBV-a je Bože Vukušić, a on i Vukojević nalaze se još u UO udruge "Hrvatski križni put" koja je ljetos najavila objavljivanje Hrvatskog registra suradnika jugoslavenskih tajnih službi. Mustač rastavljajući PBV napominje da je njemački državljanin Thomas Baumgartner glavni tajnik PBV-a, bivši inspektor BLK-a, a sada agent BND-a. Vicu Vukojevića su već od Josip Manolić i Tomislav Mičić označili kao najvažnijeg prijatelj Brune Bušića, moguće suradnik jugoslavenske tajne policije pod nadimkom "Koćuša", a koji da je došao glave hrvatskom Che Guevari.

Nijemci Mičića i Bradvicu sumnjiče od 1979-e

Nacional piše da je materijale za prijavu protiv Mičića i Bradvice Nijemcima dao Bože Vukušić podsjećajući da je isti "nelegalno" vršljao po arhivu Udbe dok isti nije bio otvoren za javnost.

Tko god se imalo ozbiljnije bavio ubojstvima hrvatskih emigranata na tlu Njemačke zna da su njemačke vlasti sumnjičile Branka Bradvicu i Tomislava Mičića za ubojstvo Joze Miloša odmah na početku istrage 1979. Te sumnje se ponavljaju i 1980. u istražnim papirima nakon što je Mičić pritvoren za ubojstvo Nikole Miličevića Bebana. Podsjeća se na Mičićevu komunikaciju sa Bradvicom, ali i I.L Napose, istražitelji dovode Mičića i vezu sa Vinkom Sindičićem kada je 1972-e bio osumnjičen da je ubio kod Stuttgarta Josipa Senića.

Tom prilikom u pretresu Sindičevih stvari pronađen je jedan papirić sa Mičićevim kontaktima.

Nikola Majstrović snimljen u razgovoru sa mnom za Globus. Tomislav Mičića je Majstrovića smatrao odgovornim za ubojstvo Brune Bušića jer da mu je snimio lice za film "Hrvati - teroristi ili borci za slobodu?"

Priznanje Miloševog ubojstva

Sudionik i svjedok burnih emigrantskih zbivanja, televizijski snimatelj u mirovini, Nikola Majstrović, za 45 lines kaže:

I danas se živo sjećam svih detalja o ubojstvu Joze Miloša o kojima mi je pričao Tomislav Mičić. Nažalost, ja sam snimio na pogrebu Brune Bušića Jozu Miloša i Petra Gudelja, za koje su Mičić i drugi odmah rekli da su oni ubili Brunu i da ih treba likvidirati.

Objavljeno: 23. okt 2021 | 45lines