Nihad Čolpa

POLITIČKI AUTOGOL: Radončić brani Konakovićevog partnera Čolpu

"Dnevni avaz" na crti odbrane Nihada Čolpe: Čaršijski rat za Građanski savez

Vrijedni zastupnik Nihad Čolpa: Nakon pospremanja stranke okrenuo se pospremanju stana

Jutrošnja vijest da je u Sarajevu održan vanredni kongres Građanskog saveza (GS) na kojem su delegati izabrali Muhameda Fazlagića za novog predsjednika stranke na mandat od dvije godine, uzburkala je relativno uspavanu političku i medijsku scenu u vrijeme godišnjih odmora. I "Dnevni avaz" dao je osvrt o ovoj temi, nazvavši je "čaršijskim ratom" Čolpe i Komšića za Građanski savez.

- "Komšiću je izuzetno važno da zadrži Građanski savez pod punom kontrolom kako bi i činjenicom da uz GS nije sam u toj mreži opravdao svoj bezuvjetni ostanak u koaliciji sa Strankom demokratske akcije (SDA)" - piše danas Radončićev "Avaz" i dodaje da Komšić želi po svaku cijenu fingirati da i dalje predstavlja ljevičarsku alternativu, a ne vjernog saveznika vladajuće SDA.

Ovakav stav Radončićevog medija pravo je iznenađenje. Naime, kako je ranije pisala "Slobodna Bosna", iza političkih sukoba unutar GS-a stoji interes predsjednika NiP Elmedina Konakovića, s kojim je dosadašnji predsjednik GS Nihad Čolpa ostvario saradnju.

Fahrudin Radončić - Nermin Nikšić - Dragan Čović

Tako se Radončić istovremeno našao u poziciji da brani politiku svog ljutog protivnika Konakovića. Prema informacijama "Slobodne Bosne", Radončiću je veoma važno da prikrije činjenicu da je u vlasti sa SDA već godinama i da pri tome ne čini ništa osim što podmeće nogu probosanskim snagama pa je po tu cijenu spreman da brani i političke akcije Elmedina Konakovića - s kojim već odavno ratuje preko stranica svog medija.

Objavljeno: 28. jul 2020 | slobodna-bosna-ba

 

Vrijedni zastupnik Nihad Čolpa: Nakon pospremanja stranke okrenuo se pospremanju stana

I Braća Čampara na crti odbrane Nihada Čolpe

Nihad Čolpa

Zastupnik u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta i predsjednik Građanskog saveza (GS) Nihad Čolpa objavio je na svom Instagram profilu fotografiju na kojoj se vidi da kreči stan.

Pohvalno je što se Čolpa ne stidi fizičkog rada i što mu nije strano uzeti valjak u ruke kao što je strano brojnim predsjednicima političkih stranaka u BiH.

- "Sam svoj majstor. P.S. Svaka sličnost sa Kolindom je slučajna", napisao je u šaljivom stilu Nihad Čolpa referišući se na fotografiju bivše predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović iz 2018. godine na kojoj se vidi da sama kreči svoj stan.

Prije pospremanja stana Čolpa je prvo pospremio stvari u stranci koju vodi. Prvo je otjerao iz stranke Reufa Bajrovića poznatijeg kao "Reuf Ajfon" i "Reufon" koji je po zanimanju korisnik Twittera, a potom je napustio partnerstvo s DF-om u Federalnom parlamentu zbog koaliranja DF-a sa SDA i HDZ-om.

Objavljeno: 25. jul 2020 | pressmedia-ba