Matthew Palmer

SlobodnaBosna: DOK PALMER NJIŠE GRANE

Zašto je politički avlijaner Konaković ljut na "SB" i zašto je sugovornik Čoviću i Palmeru o Izbornom zakonu kad nema nijednog državnog poslanika?!

• Konaković je nakon susreta sa Čovićem u Mostaru bio pozvan na razgovor u američku ambasadu unatoč tome što njegova stranka nema niti jednog zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH gdje će se rješavati eventualna sudbina promijenjenog Izbornog zakona ma kakav on bio i ko god ga predložio

- "Slobodna Bosna je režimski medij koji piše onako kao odgovoara Bakiru Izetebgoviću" - kazao je sinoć gostujući na Face TV Elmedin Konaković, predsjednik stranke "Naroda i pravde".

Elmedin Konaković

Povod mu je bilo pisanje našeg portala o njegovom sudjelovanju u promjenama Izbornog zakona BiH tokom kojeg je pokazao naglašene simpatije za poziciju Hrvatske demokratske zajednice i njenog lidera Dragana Čovića. Vrlo je zanimljivo nagla politička bliskost i razumijevanje političkih lidera koji svako u svojoj sredini favoriziraju, daju ulice i nazive škola fašističkim ahbabima iz NDH, Mili Budaku i Mustafi Busuladžiću.

Ta je pozicija i ti su (diletantski, neznalački) stavovi političkog avlijanera Elmedina Konakovića preporučili za relevatnog sugovornika ne samo Čoviću, nego i Matthewu Palmeru, američkom specijalnom izaslaniku za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini.

Dragan Čović i Elmedin Konaković u Mostaru 26. avg 2021.

Konaković je nakon susreta sa Čovićem u Mostaru bio pozvan na razgovor u američku ambasadu unatoč tome što njegova stranka nema niti jednog zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH gdje će se rješavati eventualna sudbina promijenjenog Izbornog zakona ma kakav on bio i ko god ga predložio.

Sa političkim neznalicom, sitnim mahalskim bleferom i "mangupom na baterije", Konakovićem, o Bakiru Izetbegoviću i njegovom utjecaju na portal "Slobodna Bosna" bespredmetno je raspravljati - jer je "Slobodna Bosna" u proteklih trideset godina, koje je u različitim medijskim formama prisutna, napisala više kritičkih tekstova o Izetbegovićima, ocu i sinu, nego što su Konaković i cijelo rukovodstvo NIP ukupno pročitali bilo čega u svojim životima.

A evo kako je Elmedin Konaković, u vrijeme kada je bio mlada nada SDA, kada ga je tetošila mudrost Bakira i prosvjećivala dobrota Sebije Izetbegović govorio o svom tadašnjem stranačkom šefu i pokrovitelju njegovog svekolikog poslovnog, emotivnog i socijalnog uspjeha.

Kako je Dino Konaković nekad volio Bakira Izetbegovića
Oct 2, 2021 - Slobodna Bosna

Objavljeno: 03. okt 2021 | slobodna-bosna-ba

 

Čović i Konaković u Mostaru razgovarali o reformi Izbornog zakona

Elmedin Konaković - Dragan Čović
Tko stoji iza Elmedina Konakovića

• Sudar mozgova u Mostaru 26. oktobra 2021. godine

Predsjednik HDZ Dragan Čović i predsjednik Naroda i pravde NiP Elmedin Konaković sastali su se danas u Mostaru gdje su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji. Oni su razgovarali o reformi Izbornog zakona odnosno nužnim koracima koje je potrebno napraviti u neizbornoj godini.

Čović je tim povodom izjavio da je potreban širi konsenzus svih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, odnosno iskren i konstruktivan dijalog.

Dragan Čović i Elmedin Konaković u Mostaru 26. avg 2021.

Predsjednik NiP nedavno je izjavio da se zalaže za uvođenje četvrtvog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji bi predstavljao Ostale. Također, po spomenutom prijedlogu, svi članovi Predsjedništva birali bi se sa cijelog teritorija države.

Osim toga NiP se založio za precizno određivanje prava koja se štite institutom vitalnog nacionalnog interesa naroda u zakonodavnim tijelima svih nivoa vlasti, te institucionalno onemogućavanje blokade državnih institucija.

Objavljeno: 26. okt 2021 | klix-ba Senja Mahinić