Irfan Peci

Njemački špijun Turčin Irfan Peci laže da je Bosanac

Njemački špijun Irfan Peci lažno se predstavlja da je islamista porijeklom iz Bosne

• Njemačka služba za zaštitu ustava je navodno davala novac onima koji podstiču na terorizam i navodno je zatškala krivično djelo - posvjedočio je Irfan Peci za njemački list Stern i kanal ZDF, a oni su ga predstavili kao islamistu i bivšeg špijuna njemačkih vlasti

Irfan Peci je navodno bio jedan od glavnih operatera na AL Kaidinom propagandnom medijskom servisu Global Islamic Media Front. On je zbog toga 2008. godine završio u njemačkom istražnom zatvoru gdje stupa u kontakt sa agentima Službe za zaštitu ustava Njemačke.

Oni koji dobro poznaju Irfana Pecia kažu da je Turčin, da mu je maternji jezik turski i da je potpuna laž da je rođen u Bosni i Hercegovini.

Irfan Peci je za Stern i ZDF ispričao da je postao najbolji njemački špijun, da je imao mjesečnu platu od 3 hiljade eura plus svi drugi troškovi. Također, on je posvjedočio da je dobivao novac da pomaže ljude koji su smatrani teroristima.

Peci je rekao da je bio na terorističkoj obuci u Gornjoj Maoči, da je tada učio pucati iz kalašnjikova i rukovati eksplozivom. Te navode nije potkrijepio nijednim dokazom.

Njemački mediji koriste Irfana Pecia kao propagandnu zvijezdu u nametanju javne priče o zamršenom svijetu teorizma u Njemačkoj i ostatku Evrope.

Nažalost, osoba koja se predstavlja kao Irfan Peci lažno se predstavlja da je rođen u Bosni i Hercegovin i na neprimjeren način uvlači našu zemlju i Bošnjake u priču o terorizmu.

Objavljeno: 27. maj 2015 | saff-ba