Nermin Nikšić

VIDEO: Korumpirani Nermin Nikšić

INTERNETOM KRUŽI SNIMAK NERMINA NIKŠIĆA: POSLUŠAJTE KAKO ON STRANAČKI ZAPOŠLJAVA

• Internetom kruži snimak u kojem je glavni akter predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Video je nazvan "Koruptivni Nermin Nikšić" i za kratko vrijeme se priširio društvenim mrežama, a govori o stranačkom zapošljavanju.

I kad mu kažete da treba zaposliti "našeg" čovjeka, aman kako će to on da uradi. Pa tako, kako smo mi doveli tebe tu, tako ćeš i ti da uradiš. Ako ne, makni se da dođe neko drugi koji će sprovoditi našu politiku, kako smo je dogovorili - izjavio je na jednom partijskom skupu Nermin Nikšić.

Nikšić, kao ni SDP, za sada nisu reagovali povodom snimka koji je nastao kada je SDP bio na vlasti (2010. - 2014. godina). Da li je stranačko zapošljavanje o kojem govori Nermin Nikšič na ovom snimku realizirano - nije poznato.

Zbog kriminala u to vrijeme, odnosno nezakonite prodaje donirane poljoprivredne mehanizacije, na osam mjeseci zatvora je osuđen tadašnji savjetnik federalnog premijera Nermina Nikšića.

Prošle godine se pojavila informacija da Tužilaštvo HNK istražuje zapošljavanja u JP Autoceste FBiH, a među imenima uposlenih je Mirsad Nikšić koji je postao izvršni direktor u Autocestama dok je njegov brat Nermin Nikšić bio premijer Federacije BiH.

Nikšić je trenutno zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a na predstojećim izborima nosi listu SDP-a u za državni parlament, a također je i nosilac kompenzacijske liste.

Objavljeno: 21. sep 2022 | hayat-ba Amir Saletović