Srđan Milivojević

Srđan Milivojević uznemirio naprednjake u Skupštini

Govor koji je uznemirio naprednjake u Skupštini: Belivuk, istaknuti član SNS, zna mnogo o ubistvu Olivera Ivanovića

Predstavnik poslaničke grupe Demokratske stranke, Srđan Milivojević, rekao je danas, na sednici Skupštine Srbije, da očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneti ostavku posle svedočenja Veljka Belivuka o vezama mafije i vrha vlasti:

Posle jučerašnjeg šokantnog svedočenja Veljka Belivuka, istaknutog člana SNS, o zastrašujućim i šokantnim vezama ovog kriminalnog klana sa vrhom vlasti, pitam predsednika Aleksandra Vučića kad će podneti ostavku i zašto nije do sad podneo ostavku.

Evo, prošlo je 24 sata i još nema reakcije. Nemojte samo da nam govorite da on ima pravo da se brani i da laže. Isti član klana, Ivan Lalić, dobio je status svedoka saradnika u nagodbu za 18 godina zatvora. Nemojte iz tužilaštva da nam odgovaraju da je pravo okrivljenog da se brani kako želi, jer kad je Predrag Koluvija upro prstom u hrabre policajce Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, po tri puta su te policajce zvali na poligraf. Pitam tužilaštvo kad će razmotriti svedočenje Veljka Belivuka - dodao je Milivojević.

On je pitao poslanike da li će podržati zahtev formiranje anketni odbora koji bi istražio političku kriminalnog delovanja klana Veljka Belivuka.

Ovo svedočenje u kom je on pomenuo najviše državne funkcionere pokazuje jasnu spregu organizovanog kriminala i vrha države. Pomenuti su Darko Glišić, Aleksandar Vulin i sam Aleksandar Vučić, kog oslovaljva sa šefe. Posebno je važno da tužilaštvo pomogne da se istraži uloga ovog klana u razbijanju opozicionih demonstracija, zastrašivanju birača na lokalnim izborima, rušenju u Savamali. Da se posebno istraži šta Veljko Belivuk zna o nasilju na inauguraciji Aleksandra Vučića 2017. godine, a posebno insistiram da tužilaštvo ispita Veljka Belivuka na sve okolonosti o ubistvu Olivera Ivanovića. On je rekao da zna dosta o tome. Mi nećemo odustati od pitanja ko je ubio Olivera Ivanovića, koliko god vama bilo neprijatno i koliko god gledali u pod. Jednom ćete morati da pogledate istini u oči - naglasio je Milivojević.

Govor koji je uznemirio naprednjake u Skupštini: "Belivuk, istaknuti član SNS, zna mnogo o ubistvu Olivera Ivanovića"
Srđan Milivojević - NovaRs okt 2022

Objavljeno: 18. okt 2022 | nova-rs