Denis Latin

Denis Latin Zorana Milanovića nazvao "korisnim idiotom"

Denis Latin "uništio" Zorana Milanovića: Kad si veći HDZ-ovac od HDZ-a, onda si samo... korisni idiot...

Zoran Milanović bio bi odličan predsjednik Republike Srpske

• Šta ćemo sa Hrvatima u Šrokom Brijegu, Livnu, Posušju, Mostaru..., koji su glasali za Komšića, pita Latin

Poznati hrvatski TV novinar i voditelj Denis Latin prokomentarisao je istupe hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o Bosni i Hercegovini, kao i njegovo uporno uplitanje u unutrašnja pitanja BiH. U svom komentaru Latin je Milanovića nazvao čak i korisnim idiotom.

Latinov komentar prenosimo u cijelosti.

Denis Latin
Denis Latin

Vidite, problem Zorana Milanovića je klasični neofašizam. On bi drugoj zemlji nametao, ne samo Izborni zakon, on bi joj nametao prava ko će za koga glasati, ko bira i ko je izabran. U konačnici, on bi sklanjao po svom izboru ljude. A tako su radili ili fašistički okupatori ili kvislinzi na terenu.

Pa valja propitati Milanovića, a šta ćemo s etničkim Hrvatima u Širokom Brijegu, u Livnu, u Posušju, u Mostaru...koji su glasali za Željka Komšića? Hoćemo li i njih maknuti zajedno sa Komšićem jer nisu "dobri Hrvati"? Jer nisu glasali za HDZ i nisu postali dio HDZ-a?

Kad si veći HDZ-ovac od HDZ-a, onda si samo korisni idiot.

Zoran Milanović bio bi odličan predsjednik Republike Srpske
-- Denis Latin, hrvatski novinar i voditelj

Ali čekajte, ni Milanović nije HDZ, koliko god se činio većim HDZ-ovcem od Plenkovića, Čovića i ostale bratije? I džaba ti sve, Zorane - od savezništva sa Dodikom, do negiranja ustavnog poretka BiH, preko negiranja genocida do negiranja postojanja države BiH i njenog Ustava, do pokušaja brisanja Željka Komšića, ti i dalje i Hrvatskoj predstavljaš tek blijedu sjenku u pokušaju hrvatskog nacionaliste. Ti čak nisi u stanju da budeš do kraja ni hrvatski nacionalista, jer te ni oni neće. A Bosna i Hercegovina je suverena, nezavisna, samostalna zemlja u kojoj (još uvijek) građani mogu glasati za koga hoće.

I ovo Milanovićevo ponašanje je dobro, ako išta ima dobro, jer jednom za svagda znamo kako ovaj čovjek razmišlja glede BiH. A on je vidi kao troetnički megator, u kome će velmože nacionalističke igrati svoje privatno kolo. U tom toru nema mjesta za jednu Martinu Mlinarević, nema mjesta za Šteficu Galić, nema mjesta za iskrene Bosance i Hercegovce, kojima je njihovo hrvatstvo samo dio bosanskohercegovačkog identiteta, napisao je Latin u svom komentaru na Facebooku.

Objavljeno: 06. okt 2022 | oslobodjenje-ba