Mićka Dodik - The Good, the Bad and the Ugly

Pronađeni falsifikovani glasački listići, na svakom zaokruženo Dodikovo ime

Falsifikovani glasački listići pronađeni su u Glavnom centru za brojanje prilikom ponovnog prebrojavanja listića za poziciju predsjednika Republike Srpske.

Na svim falsifikovanim listićima bio je glas za Milorada Dodika. Ovi listići pronađeni su prilikom ponovnog brojanja i kontrole u Glavnom centru za brojanje koji se nalazi u Zetri. Falsifikovani listići su, za sada, korišteni na biralištima u Bratuncu i Šekovićima.

Nije u pitanju fotokopija nego paralelna štamparija. U pitanju je drugačiji papir (bijeli papir), drugačiji dizajn i font slova. Strelica koja pokazuje okreni stranu je iskrivljena. Nijedan od dva vodena žiga se ne nalazi na papiru - rekao je sagovornik uključen u provjeru glasačkih listića, piše portal IstragaBa.

Listići su, kako se saznaje, ubačeni u vreće sa glasačkim materijalom.

Prethodno su zapakovane vreće žiletom razrezane sa strane, iz njih je izvađen dio glasačkih listića i stavljeni su drugi, falsifikovani listići na kojima je zaokruženo ime Milorada Dodika. Razrezane vreće su kasnije zalijepljene uskom selotejp trakom.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija BiH je naredila ponovo brojanje i kontrolu glasačkih listića koji se odnose na izbore sa predsjednika Republike Srpske. Još u izbornoj noći pojavile su se informacije o izbornim prevarama. Prvo je kandidatkinja opozicije Jelena Trivić proglasila pobjedu, ali je ubrzo to učinio i njen protivkandidat Milorad Dodik.

Prilikom ponovnog prebrojavanja listića utvrđena su odstupanja prilikom popunjavanja zapisnika. Sva odstupanja bila su u korist Milorada Dodika. Ali, sada su otkriveni i falsifikovani glasački listići.

Nisu u pitanju fotokopije. U pitanju su listići koji su za potrebe ovog kriminala štampani u nekoj štampariji. Ali ta štamparija nije imala zaštićeni papir niti vodene žigove koji su korišteni prilikom štampanja redovnih glasačkih listića - pojasnio je sagovornik istrage.

CIK je, podsjećamo, u subotu naveče objavio rezultate izbora za sve nivoe vlasti, osim za predsjednika Republike Srpske. Odlučeno je da će ovi rezultati biti objavljeni kada se steknu uslovi. Sada se, nakon pronalaska falsifikovanih listića, otvara mogućnost poništavanja izbora.

Objavljeno: 23. okt 2022 | srpskacafe-com

 

Kovačević: Bijedna podvala o falsifikovanim listićima

Radovan Kovačević
Radovan Kovačević

Portparol SNSD Radovan Kovačević izjavio je da je bijedna, jadna i potpuno providna podvala o falsifikovanim listićima sa ciljem delegitimizacije izbornog procesa i potpuno čiste izborne pobjede Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske.

Jako je bitno napomenuti i da su ovako jadnu podvalu objavili i na sajtu koji bukvalno svi koji su upućeni doživaljavju kao veb sajt obavještajnog podzemlja i ljudi koji upravljaju Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH na čelu sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, ratnim tjelohraniteljem Alije Izetbegovića i ljudima iz PDP i SDS, istakao je Kovačević reagujući na tekst koji je objavljen na sajtu "istraga-ba" o navodnim falsifikovanim glasačkim listićima na kojima je zaokruženo ime Milorada Dodika.

On je ukazao da je očigledno da CIK ovakvim sramnim podvalama pokušava da opere svoj obraz s obzirom da su problematizovali izbore za koje je ponovno brojanje samo potvrdilo da je bilo potpuno čisto i da je pobjeda Milorada Dodika nešto što čak ni ovakve sramne i jeftine podvale ne mogu ni na koji način da dovedu u pitanje.

Bitno je da naglasiti da u obje ove opštine, u Šekovićima i u Bratuncu, koje se spominju u ovom sramnom tekstu, stranke iz opozicije iz Republike Srpske kontrolišu opštinsku izbornu komisiju. Riječ je o ukupno 16 glasačkih listića navodno za jednu opštinu, 11 za drugu što nam ponovo pokazuje da je riječ o nečemu što ni na koji način nije moglo da utiče na izborni rezultate nego je to neko radio samo sa jednim ciljem da ponovo isprlja i delegitimiše izborni proces za predsjednika Republike, da operu svoj obraz u CIK jer su nezakonito naložilo ponovno brojanje koje je samo potvrdilo da je pobjeda Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske čista kao suza - naglasio je Kovačević.

Objavljeno: 23. okt 2022 | srpskacafe-com