Adil Osmanović

SDP I BH ZELENI IZDALI "POKRET ZA DRŽAVU"

OSMANOVIĆ ZA HAYAT-BA: SDP I BH ZELENI IZDALI "POKRET ZA DRŽAVU" I U VIJEĆU NARODA RS

Adil Osmanović (SDA), delegat u Klubu Bošnjaka Vijeća naroda RS kaže da se desilo preglasavanje po prvi put u izboru bošnjačke kvote koja sada gubi i raniju snagu vitalnog nacionalnog interesa.

Osmanović je naglasio kako se nikada do sada nije desilo da se u Klubu Bošnjaka u Vijeću naroda entiteta RS desi preglasavanje u pogledu predsjedavajućeg i dopredsjedavajućeg Vijeća narroda i predsjednike klubova.

SDA ima tri delegata u Vijeću naroda, SDP jednog i BH Zeleni jednog. Zanimljivo, tri Bošnjaka daje SNSD. Očigledno je da ovo teško funckioniše, zapravo nikako ne funkcioniše kada je u pitanju NSRS i klub poslanika Pokreta za državu. To se prenijelo i na Klub Bošnjaka u Vijeću naroda - kazao je Adil Osmanović.

Kako navodi, očekivalo se da će pet delegata iz političkih stranaka koje pripadaju Pokretu za državu podržati prijedlog Tabakovića.

Desilo se da su samo tri delegata iz SDA podržali taj prijedlog. Kada je SNSD predložio Srebrenku Golić za predsjedavajuću Vijeća naroda iz reda Bošnjaka, delegati SDP-a i Zeleni su uz tri delegata SNSD-a podržali taj prijedlog. Nama je to bilo čudno, ako smo zaista nastupali u Pokretu za državu bilo je za očekivati da kandidujemo predsjedavajućeg i potpredsjedavajućeg kluba.

Objavljeno: 15. dec 2022 | hayat-ba