Nermin Sulejmanović

Nedodirljivi Narko Diler Nermin Sulejmanović

Debeo dosije ubice iz Gradačca: Prvi put je "pao" u Hrvatskoj zbog droge iz Albanije, kobni bili prisluškivani razgovori dilera

11 avg 2023

Ubica uz Gradačca Nermin Sulejmanović (35), koji je ubio tri osobe i tri ranio, a zatim počinio samoubistvo, bio je već poznat policijskim organima. Naime, on je i ranije bio privođen, a prema dostupnim podacima, bio je i član narko-grupe.

Sulejmanović je prvi put priveden 2014. godine u akciji "Nikita" zbog pokušaja krijumčarenja 806 kilograma marihuane u Hrvatskoj.

Akcija "Nikita" i naredno hapšenje

Hrvatska policija prisluškivala je razgovore 11 dilera, među kojima je bio i ovaj ubica, a kasnije ih je sve uhapsila prilikom dogovorene primopredaje.

Droga je dopremljena iz Albanije u Hrvatsku, odakle je bio predviđen transport u kontinentalni deo, piše KlixBa

Družina koja je u početnom sastavu imala i Albanca koji je u međuvremenu pobegao, "pala" je kod Primoštena. Droga je bila skrivena u brodu, u ukupno 770 paketa.

Zagrebačkom dvojcu, N. S. (50) i K. Š. (42) optužnicom se na teret stavlja da su osmislili kriminalnu organizaciju i povezali sve ostale okrivljene kako bi prokrijumčarili marihuanu iz Albanije.

Kako je tada pisao VečernjiHr, prema njihovom planu, deo droge bio je namenjen preprodaji na hrvatskom tržištu, a deo je trebao dalje da se proda u zapadnoj Evropi.

Kako bi u tome uspeli, prvookrivljeni N. S. je koristio ribarski brod u vlasništvu T. G. (48). Brodom su upravljali Š. F. (31) i A. S. (25), dok je njihov šef proveravao radarsku kontrolu.

Ostali okrivljeni, G. G. (25), A. P. (24), D. P. (27) i dvojica državljana BiH, A. K. (37) i N. S. (26) bili su zaduženi za prenos novca, nabavku mobilnih telefona, primanje i prenos poruka i dalji prevoz i preprodaju marihuane.

U međuvremenu su svi pravosnažno osuđeni.

Dve godine kasnije, Kantonalni sud u Tuzli raspisao je međunarodnu poternicu za njim 2016. godine zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem, piše IndexHr

Narko grupa Emira Kodžaga

Nermin Sulejmanović
Nermin Sulejmanović

Godinu dana ranije uhapšen je kao deo narko-grupe u velikoj akciji u Tuzlanskom kantonu zajedno sa još 24 osobe.

Čak 200 policajaca radilo je na slučaju i tom prilikom su razbijene tri grupe dilera na čelu sa starim policijskim znancima Emirom Kodžagom, Osmanom Vantićem i Nenadom Sirovcem, osim velike količine droge, od grupe je tada oduzeto i oružje i novac za koji se pretpostavljalo da potiče od kriminalnih radnji, piše Jutarnji list

Kodžaga je uhapšen u policijskoj akciji koja je izvedena u augustu 2013. godine u kojoj je uhapšeno još 17 osoba koje su se dovodile u vezu sa krivičnim delom neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Optužen je da je od marta do jula 2013. godine većem broju osoba u Tuzli prodavao marihuanu i heroin.

Kodžaga je 2014. godine osuđen na dve godine zatvora. Ponovo je uhapšen 2017. godine zbog sumnje da je pucao ispred poznatog tuzlanskog ugostiteljskog objekta "Sezam Tenis".

Incident se dogodio oko dva ujutru kada je Kodžaga zapucao prema E.S. nakon čega je nastala panika u ugostiteljskom objektu, ali nije bilo povređenih.

Krvavi pir

U najnovijem napadu, Sulejmanović je ubio bivšu suprugu s kojom ima dete i još dve osobe. Stravnični snimak ubistva supruge je prenosio uživo putem Instragama

Na snimku, izuzetno uznemirujućeg sadržaja, svuda se videla krv. Takođe, video se i trenutak kada je upucao suprugu iz pištolja. U međuvremenu, njegov profil na toj društvenoj mreži je obrisan.

Usled potere, Sulejmanović je izvršio samoubistvo pred policijom.

Objavljeno: 11 avg 2023 | nova-rs

 

Fitness trener i osvajač medalja s međunarodne tjeralice: Ovo je manijak koji je u BiH ubio troje ljudi i još troje ranio

• Tjeralica je raspisana zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem, a godinu ranije bio je uhićen kao dio narkoskupine

Hajdi Karakaš Jakubin; Ž.S. 11 avg 2023

Na području BiH u tijeku je potjera za Nerminom Sulejmanovićem koji je jutros na području Gradačca ubio ženu i još dvije osobe, a onda navodno pobjegao na teritorij Republike Srpske.

Svirep zločin prenosio je uživo na Instagramu, a na snimci se, kako prenosi Klix.ba, vidi kako uzima pištolj i ženi ispaljuje metak u čelo. Također, na snimci se može čuti i plač djeteta koje se nalazilo u neposrednoj blizini.

Sulejmanović je inače bodybuilder i fitness trener koji, kada ne osvaja medalje na natjecanjima, vodi personalizirane treninge.

Lani je tako osvojio dvije zlatne medalje u poluteškoj kategoriji - na međunarodnom Diamond kupu u Pragu i Balkanskom kupu Knjazevac.

Osim što je poznat u bodybuilding krugovima, Sulejmanović zvan Rejban je od ranije poznat i policiji.

Naime, 2016. je za njim bila raspisana međunarodna tjeralica zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem, a godinu ranije bio je uhićen kao dio narkoskupine u velikoj akciji u Tuzlanskom kantonu zajedno sa još 24 osobe.

Čak 200 policajaca radilo je na slučaju i tom su prilikom razbijene tri grupe dilera na čelu sa starim policijskim znancima Emirom Kodžagom, Osmanom Vantićem i Nenadom Sirovcem, osim velike količine droge, od ekipe je tada oduzeto i oružje te novac za koji se pretpostavljalo da potječe od kriminalnih radnji.

Inače, s njim je posla imao i naš USKOK kada je s ekipom 2016. uhićen u sklopu akcije Nikita kada je u šibenskom arhipelagu zaplijenjen ribarski brod s 806 kilograma marihuane. Drogu su prevozili u spremniku za gorivo u 770 paketa i dopremali su je morskim putem iz Albanije u Hrvatsku odakle su je dalje planirali voziti u kontinentalni dio. U toj akciji je uhićeno osmero Hrvata, trojica BiH državljana i jedan Albanac. U međuvremenu su svi osuđeni pravomoćno.

Objavljeno: 11 avg 2023 | jutarnji-hr