Milan Šutalo

Milan Šutalo: Proiranski Komšić želi u Kijev

NA POMOLU DIPLOMATSKI SKANDAL - Proiranski Komšić želi u Kijev - na potezu su Mostar i Zagreb

Milan Šutalo Čovićev Risto Đogo

• Sven Alkalaj kojeg je na dužnost veleposlanika BiH u UN-u imenovao Željko Komiš po njegovom naputku odbio je glasovati u Vijeću sigurnosti za rezoluciju kojom se osuđuje Iran zbog kršenja ljudskih parva

Urednik Milan Šutalo 18 avg 2023

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji već četvrti mandat uzurpira hrvatsku poziciju u kolektivnom šefu države pod svaku cijenu želi biti dio bosanskohercegovačkog izaslanstva koje bi u ponedjeljak trebalo sudjelovati na konferenciji "Krimska platforma" u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu.

Kako doznaje Hrvatski Medijski Servis taj posjet bi mogao izazvati diplomatski skandal s obzirom da je Komšić blizak suradnik iranskog režima koji Rusima obilato prodaje dronove, a kojima se ubijaju ukrajinska djeca, žene i starci. Komšić je kao uzurpator hrvatske pozicije dobio službenu potporu veleposlanstva Islamske Republike Iran u Sarajevu. Njegov kadar Sven Alkalaj je kao veleposlanik BiH pri UN-u u nekoliko navrata u Općoj skupštini UN-a glasovao protiv osude kršenja ljudskih prava u toj zemlji.

Komšić i Alkalaj su otišli korak dalje pa su u Vijeću sigurnosti glasovali zajedno s Rusijom, a protiv odluka Christiana Schmidta što je izazvalo zgražanje u diplomatskim krugovima u Washingtonu, Londonu, Parizu, Rimu, Berlinu, Bruxellesu i Jeruzalemu. I visokopozicionirani član SDA Haris Zahiragić, stranke koja je osmislila projekt Komšić, je u jeku ruske agresije na Ukrajinu rekao kako će se oni okrenuti Moskvi, Ankari i Teheranu.

Nakon svega bit će zanimljivo vidjeti na koji način će po ovom pitanju reagirati u Hrvatskom narodnom saboru i Ministarstvu vanjskih poslova u Vladi Republike Hrvatske i hoće li upoznati ukrajinskog veleposlanika sa sjedištem u Zagrebu, a koji pokriva i Bosnu i Hercegovinu, Vasilja Kiriliča o Komšićevoj bliskoj suradnji sa zemljama koje sudjeluju ili podupiru agresiju na Ukrajinu.

Objavljeno: 18 avg 2023 | hms-ba