Osman Mehmedagić - Bakir Izetbegović

TBT: Afera Bakira Izetbegovića koja će uzdrmati FBI i CIA

AFERA KOJA ĆE UBITI OSA I UZDRMATI FBI I CIA: Osmicina "kukavičija jaja" u Murphyevom gnjezdu, a Bakirovi kileri u Vučićevoj krletki

• Ova sprega na ideološko-kriminalno-obavještajnoj osnovi zaziva ključno pitanje, koje za sada mediji ignoriraju, a ono glasi: Zbog čega je Zildžić putovao u Srbiju?!

21 sep 2023

Sudeći prema dosadašnjim senzacionalnim informacijama o hapšenju Salke Zildžića već sad ima dovoljno elemenata da ovo bude afera godine. Ona će sasvim sigurno imati dalekosežne reperkusije koje bi mogle rezultirati novim hapšenjima i političkim padovima. Naravno, u fokusu je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, čiji su kadrovi prouzročili aferu.

Salko Zildžić
Salko Zildžić

Podsjećamo da je Zildžić je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i predsjednik Gradskog odbora SDA. Bio je čak predsjednik podmlatka SDA, što daje posebnu sliku ideološkog profila ako se ima u vidu da je pripadnik vehabijskog pokreta.

Dok je Osman Mehmedagić Osmica bio postavljen na čelo OSA kao kadar SDA.

SPAŠAVANJE UBICE BIBIJA

Mehmedagić je kooptiran u aferu nakon saznanja da je Zildžić prilikom hapšenja sa sobom imao iskaznicu i značku OSA. Kako su objavili neki portali u evidenciji Obavještajno-sigurnosne agencije BiH nema dokaza da su Zildžiću izdate iskaznica i značka ove sigurnosne agencije. Ali iskaznica i značka koje su pronađena prilikom Zildžićevog hapšenja u Srbiji su autentične.

Ova sprega po ideološko-kriminalno-obavještajnoj osnovi zaziva ključno pitanje, koje za sada mediji ignoriraju, a ono glasi: Zbog čega je Zildžić putovao u Srbiju?! Da je Zildžić bio na tajnom zadatku, prosto je nevjerovatno!

Damir Mehić Bibi
Damir Mehić Bibi

Pošto je prije mjesec dana na Beogradskom aerodromu uhapšen Admir Mehić Bibi i nalazi se u zatvoru u Srbiji, nema nikakve sumnje da je kik-bokser Zildžić imao za cilj pokušati pomoći svom ideološkom bratu, obojica su vehabije, i poslovnom prijatelju.

Braća Mehići posjeduju zaštitarsku agenciju "Flek" sa kojom je Zildžić poslovao. Iako braća Mehić imaju svoje "groblje" jer su, poput Bibija, osuđivani zbog teških ubistava, oni su bili Zildžićevi intimusi. Tako su ih mediji tretirali kao jurišnike Bakirovih "Odreda smrti".

Zbog ovoga bi SDA mogla doći na američku "crnu listu" kao militantno kriminalna organizacija. A pošto u evidenciji OSA, prema informacijama portala "Istraga", koja slovi kao glasilo OSA, postoje dokazi o izdavanju još tri "počasne iskaznice". Jedna je izdata na ime Denisa Stojnića, druga na ime Adija Hadžikapetanovića, a treća na ime Erduana Kafedžića.

OSMICA AMERIMA PODVALIO SVOJE "KUKAVIČIJE JAJE"

Denis Stojnić
Denis Stojnić

Stojnićevu iskaznicu je izuzelo Tužilaštvo BiH nakon što je uhapsilo ovog "ugostitelja".

Iskaznica izdata Adiju Hadžikapetanoviću je povučena nakon što je ovaj bivši sekretar Ministarstva vanjskih poslova BiH preminuo, navodno od korone, dok je treću registriranu počasnu iskaznicu OSA posjedovao direktor Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo Erduan Kafedžić.

Erduan Kafedžić
Erduan Kafedžić

Ono što će sigurno razbjesniti Amerikance je saznanje da je Kafedžić saradnik OSA. Ozbiljnost ove informacije povezuje se sa njegovim susretom sa Gabrielom Oscobarom kada su mediji špekulirali da bi on mogao biti direktor OSA nakon Mehmedagića. To što su se Amerikanci opredjelili za Almira Džuvu, u ovom slučaju nisu pogriješili, jer je očito da je Kafedžić bio Osmicino "kukavičije jaje" ubačeno u njihovo gnjijezdo.

Ipak, Kafedžić je bio veliki saradnik s već "provaljenim" simulantom Eric Nelsonom koji je najvaljivao veliki obračun sa kriminalom i korupcijom i na tome radio više od desetljeća.

Ovo je velika kompromoticaja agilnog američkog mabasadora Michael Murphya koji nije ništa manje grlat kad je u pitanju borba protiv korupcije od Nelsona. Čak šta više, Kafedžić je proglašavan "herojem" od strane Murphya što danas izgleda vrlo karikaturalno i smiješno.

Suma sumarum, mediji će još dugo pisati o aferi "Zlidžić", ali će zato Milorad Dodik, vjerovatno u tišini, proslaviti veliku pobjedu srpsko-ruskih obavještajnih službi. Zildžićevim hapšenjem OSA je dobila smrtonosan udarac od kojeg se nikad više neće oporaviti, dok će se američke sigurnosne agencije FBI i CIA dobrano uzdrmati ovom aferom.

Objavljeno: 21 sep 2023 | thebosniatimes-ba