Zoran Milanović - Milorad Dodik

Alo: Zoran Milanović čistokrvni Srbin

Premijer Hrvatske čistokrvni Srbin!

• Sigurno je da premijer Srbije nije katolik niti Hrvat, ali je zato potpuno izvesno da je Zoran Milanović, premijer Hrvatske, Srbin!

13 okt 2015

Dok Vučić s hrvatskim poreklom ima taman toliko da su mu preci odande, ali pravoslavni Srbi, postradali masovno od ustaškog "srbosjeka", no, to ne mari da s one strane Save nastave nekakav svoj rat protiv Srbije, imaginaran i posve glup, pa u nedostatku argumentacije za svoju ludost počeše da razbrajaju srpske političare na "naše" i "njihove", što je rezultiralo "spektakularnim" otkrićem da srpsku vladu zapravo vodi Hrvat!

Da nije smešno - bilo bi smešno! Vučiću se svašta može spočitati, ali o poreklu je bespredmetno raspravljati, dok s druge strane, i mi konja za trku imamo, što se ono kaže - premijera Hrvatske, čistorodnog Srbina, jer prema svim istraživanjima, u venama Milanovića teče "čista tisućljetna hrvatska krv" koliko i Morava posred Zagreba!

Naime, Milanovći su, prema informacijama dobijenim od kolega iz Hrvatske, poreklom iz Dalmatinske zagore, iz mesta Glavice, pokraj Sinja, kraja u koji su Milanovići došli iz Crne Gore negde u 18. veku i u kojem su Srbi činili većinu!

Milanovićev otac Stipe, nekadašnji član HDZ, iz kojeg je istupio još '93. godine, bio je veliki protivnik ideja maspoka 1971, mada je bio progonjen zbog poznanstva sa nekim od nosilaca te ideje, dok je Milanovićev stric Ivan bio jedan od prvoboraca partizanskog ustanka i potonji oficir.

Inače, upravo je taj kraj iz kojeg su Milanovići poznat po fenomenu "Srba katolika", kojih je bilo koliko i pravoslavaca, tako da sasvim moguće vuče srpsko poreklo, koje se vremenom razvodnilo - svedoči kolega iz jednih hrvatskih dnevnih novina, insisitirajući na anonimnosti, mada nije sasvim jasan taj termin "Srbi katolici", osim u kontekstu stravičnog zločina počinjenog za vladavine NDH, kada su Srbi pod prisilom primali katoličanstvo, po Pavelićevoj ideji: "Trećinu pobiti, trećinu raseliti, trećinu pokatoličiti".

Dakle, srpskom poreklu premijera Hrvatske nije teško ući u trag, mada je glupo to i činiti, ali kad već pokreću priče ispod svakog nivoa, red je da i mi malo pročeprkamo po korenu Hrvata većeg od svih Hrvata, možda baš zbog one narodne: "Gde je Turčin krvav do lakata - poturica mora do ramena".

Da sumiramo, Vučića među katolicima nema, dok Milanovića ima, ali prevedenih iz praotačke vere, sviđalo se to ili ne premijeru "lijepe njihove".

Da zaključimo onom navijačkom: "Milanoviću - Srbine", s tim što se on može ponositi svojim poreklom, dok nama i nije za pohvalu što takav čovek vuče naše korene.

Poreklo se ne može zametnuti

Prema podacima sa sajta "poreklo-rs", Milanovića ima u skoro svim krajevima gde žive Srbi. Ima ih oko Aranđelovca, Svilajnca, u Podgorini, Kolubari, oko Vlasotinca, na području Banjaluke i Bosanskog Prnjavora. Interesantno je da se ovom portalu javio i jedan ogranak pravoslavaca Milanovića koji žive u Hrvatskoj i koji tvrde da su poreklom od plemena Cuca u Crnoj Gori, a otuda su se doselili na područje Ogulina. Milanovići uglavnom slave Aranđelovdan, Nikoljdan i Lučindan.

Objavljeno: 13 okt 2015 | alo-rs