Vigilarci u Zagrebu molili za prestanak predbračnih odnosa - 08 okt 2022

Vigilarci u Zagrebu molili za prestanak predbračnih odnosa

Bizarno okupljanje u centru Zagreba: gomila muškaraca klečeći molila za čednost i za prestanak predbračnih odnosa - Pogledajte kako je sve to izgledalo

• Svjetsku molitvu krunice, na čast Blažene Djevice Marije od svete krunice, mole muškarci u više od 30 zemalja diljem svijeta. Javna molitva krunice u Hrvatskoj molila se na sljedeće nakane: Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda. Za muškarce - da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru. Za prestanak predbračnih odnosa, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova. Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu. Za beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja. Za duše u čistilištu

Danas muškarci diljem svijeta mole Svjetsku molitvu krunice, u čast Blaženoj Djevici Mariji od svete krunice. Molilo se i u Hrvatskoj, i to na Trgu bana Jelačića. U najužem središtu Zagreba okupila se skupina muškaraca koji su došli s krunicama, ili za ogromnim slikama Djevice Marije.

Rasporedili su se i kleknuli po trgu te počeli moliti krunicu. Jedan od predvodnika molitve bio je Vice John Batarelo, čelnik ultrakonzervativne udruge Vigilare. Fotografi Pixsella su sve zabilježili na terenu.

Za što su molili?

U jednom trenutku molitelji su, zabilježili su reporteri na licu mjesta, zapjevali pjesmu "Rajska Djevo, kraljice Hrvata". Prema izvještajima medija, okupljeni muškarci molili su za više toga, između ostalog i za:

- "Domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce - da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru." Potom za "prestanak predbračnih odnosa, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova". Molili su i za "prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu kao i za beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja".

Objavljeno: 08. okt 2022 | telegram-hr Katarina Knežević