Davor Domazet Lošo

Ante Tomić: Zašto je Domazet Lošo 1991. bio u JNA

Objavljeno: 06. maj 2015 | Ante Tomić

Da nemam drugog posla, angažirao bih nekolicinu prijatelja da iz gole obijesti zajedno izludimo umirovljenog hrvatskog obavještajca Davora Domazeta Lošu. Zamislio sam rafinirani plan. Zbog jedne jedine budalaste rečenice odlikovani bi visoki časnik izgubio razum.

Peradarska zavjera

Za početak bismo hodali za njim, u gomili na ulici, i samo se u jednom trenutku nagnuli da mu na uho vragolasto šapnemo "Što nam koka daje to se zove jaje", a onda produžili oštrim korakom, s tamnim naočalama i nisko nabijenom šiltericom.

Onda bismo mu dvaput ili triput neopazice gurnuli jaje u džep sivog balonera. Ostavili jedno maleno pero ispred ulaznih vrata.

Tkogod bi se od nas prerušio, stavio riđu vlasulju, zalijepio lažne riđe brkove i u kafiću mu donio voćni čaj. On bi podigao šalicu, a ispod nje, na mokrom papirnatom podmetaču, sitno bi pisalo "Što nam koka daje to se zove jaje", i uzalud bi se admiral Domazet Lošo u gazde raspitivao za crvenokosog brku. Ovaj bi mu se na majčin grob zakleo da nitko takav u njegovu lokalu nikad nije radio.

Zatim bismo "Što nam koka daje to se zove jaje" izrezali od slova iz novina i poslali mu dopisnicom. Na kraju se ne bismo uopće trudili oko cijelog slogana. Mnogo bi efektnije bilo u prašini na stražnjem staklu admiralova automobila našarati zlokobnu skraćenicu ŠNKDTSZJ.

Najkasnije za pola godine, uvjeren sam, Davor Domazet Lošo javio bi se s novom knjigom o mračnoj globalnoj peradarskoj zavjeri protiv Hrvatske.

Jedna od apsurdnijih stavki među bezbrojnim apsurdnim stavkama u godišnjim proračunima svih svjetskih država nešto je što se zove vojna inteligencija. Riječ je o zastrašujućim, mnogoznamenkastim iznosima za nešto što se čini u velikoj konspiraciji, obično samo stoga jer bi se porezni obveznici raspizdili da saznaju na što se zapravo troši njihov novac.

Nuklearni pičvajz

O dosezima američke vojne inteligencije mogli ste, na primjer, nešto naučiti iz knjige i filma "Muškarci koji bulje u koze", gdje se opisuje supertajni program nekolicine generalskih luda i spadala koji su šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća potpuno ozbiljno vjerovali kako daroviti pojedinci mogu snagom uma ubijati dvopapkare.

Milijuni američkih dolara otišli su na to, a i naše kune, ne bojte se, odlaze na slične besmislice. Mogli smo to naslutiti prije nekoliko godina kad je admiral Domazet Lošo, vjerojatno najbolji čovjek hrvatske vojne inteligencije, predvidio kako će se Jugoslavija obnoviti za Vidovdan 2014.

A Treći svjetski rat početi baš u Rijeci 2025.

Za Jugoslaviju se, doduše, njegovi numerološki izračun, astrološka prognoza, kristali i tarot nisu pokazali ispravnima, ali nemojte se svejedno lakomisleno ponadati i odustati od gradnje podzemnog skloništa s olovnim stijenkama između debelih armiranobetonskih zidova i gomilanja pitke vode, konzervi, lijekova i municije za predstojeći nuklearni pičvajz.

Uvijek je veliko veselje kad se ovaj obavještajni i geopolitički mastermajnd javi s ovakvim nekakvim otkrićem, neočekivano spajajući naoko nepovezane pojave u zamršenu sliku kojoj samo on vidi smisao.

U nedjelju je tako dao intervju za Jutarnji list i novinaru koji ga je upitao za ulogu Haaškog suda, samouvjereno gladeći brčiće, odgovorio kako za taj sud "nije nimalo slučajno što je osnovan upravo 25. svibnja, na 101. rođendan druga Tita".

Gospodine admirale

Krasan je zaista posao ta vojna inteligencija. Samo trebate pustiti da vaš um igra čudne igre s vama. Ako to ne ide spontano, slobodno uzmite nekakvu tabletu.

Teorije admirala Davora Domazeta Loše ustvari su najsličnije iskustvu kad vam prijatelj iz Amsterdama donese nekakve čarobne gljive.

Međutim, ako se čitajući to halucinantno štivo u jednom trenutku nekako ipak dozovete zdravoj pameti, iznenada vas zaskoči jedna nedoumica.

Naš vrli špijun danas nam jasno objašnjava Miloševićev maligni velikosrpski naum i njegova tajanstvena savezništva s Amerikancima, Rusima, Englezima, masonima i izvanzemaljskom inteligencijom iz dalekog sazviježđa. Čitava je ta urota protiv Hrvata i Hrvatske Domazetu Loši otpočetka bila kjaro, no ostaje nam nejasno zašto je onda on sam još u proljeće 1991. bio u aktivnoj službi u Jugoslavenskoj narodnoj armiji.

Njegov ugled neustrašivog borca protiv sila zla nešto krnji činjenica da je nepatriotski dugo od njih uzimao plaću. Svatko od nas trebao bi ga upitati: "Gospodine admirale, za Boga miloga, zašto ste svojoj hrvatskoj braći i sestrama podlo prešućivali kakve im krvave užase dušmani spremaju?"

izvor: slobodnadalmacija.hr-272351