Davor Domazet Lošo

Davor Domazet Lošo: Na Vidovdan 2014. Srbi će obnaviti Jugoslaviju

UMIROVLJENI ADMIRAL LOŠO OTKRIVA "Na Vidovdan 2014. obnavlja se Jugoslavija"

Jugoslavija se sasvim sigurno obnavlja, a Davor Domazet Lošo, admiral u mirovini, zna i točan datum - bit će to 28. lipnja 2014., dakle, na Vidovdan. Domazet je to otkrio, među ostalim, na promociji svoje nove knjige "Hrvatski Domovinski rat 1991. - 1995. - strateški pogled", održanoj u utorak u Pločama.

Kad smo ga zamolili da pojasni što nam se, zapravo, sprema, Domazet je odgovorio:

- "Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga i admiral ne odaje svoje izvore."

- Dobro, ali možete li za "Slobodnu" makar nešto kazati o tome?

- Postoji plan da se na taj datum proglasi Jugosfera.

- Na temelju vaših dosadašnjih teorija, pretpostavljam da se radi o međunarodnoj akciji?

- A čija može biti nego međunarodna? Ali, neću vam odavati detalje. Neće se zvati Jugoslavija kao što je to bila treća, miloševićevska Jugoslavija, nego Jugosfera.

- Zar stvarno mislite da takvo što može proći na referendumu, jer po Ustavu udruživanje s nekim drugim državama nije moguće bez referenduma?!

- Kao da je teško promijeniti Ustav! Uostalom, kažem da postoji plan. Ne kažem da će se to sa sigurnošću i ostvariti. Ali, postoje ozbiljni planovi.

- Ima li Velika Britanija, koju inače svrstavate u hrvatske neprijatelje, ikakve veze s tim planom?

- Normalno da je u strategiji Velike Britanije takav stav. Pa nisam ja pisao o Jugosferi, nego britanski The Guardian. A kod nas Globus. I Slobodna Dalmacija također.

- I baš su Vidovdan odabrali za ostvarenje tog plana?! Zar vam to zvuči ostvarivo?

- To vi sad protumačite zašto baš na Vidovdan. Lijepo vam kažem, postoji plan, to je neporecivo. Ali, narod će valjda biti pametan kao što je bio i 1991. godine. Ne sumnjam u mudrost naroda - umirit će Domazet sve one koje njegove tvrdnje o "vidovdanskoj obnovi" mogu uznemiriti.

Inače, Vidovdan, tj. blagdan sv. Vida, vjerski je praznik Srpske pravoslavne crkve, uz koji se vežu Kosovska bitka iz 1389., ali i proglašenje ustava Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca iz 1921. godine, iz ere kralja Aleksandra.

Domazet je već u sklopu svojih sveobuhvatnih vojnoobavještajnih analiza, kojima se u potpunosti posvetio nakon prisilnog umirovljenja 2000. godine, već objavljivao i prognoze razvoja geopolitičke situacije u regiji i svijetu, pa je tako, predstavljajući svojedobno knjigu "Gospodari kaosa" (2005.), bio precizno najavio i početak trećeg svjetskog rata, 2025. godine, i to u Rijeci.

Dalmatinsku turneju promoviranja svoje nove knjige, u kojoj se bavi vojno-političkim analizama, ali i raskrinkavanjem "urota" protiv Hrvatske, Domazet je nastavio u Metkoviću.

Objavljeno: 02. dec 2010 | slobodnadalmacija-hr