Davor Domazet Lošo

Admiral Lošo: Na Vidovdan 2014. obnavlja se Jugoslavija

Lošo nam se piše!

UMIROVLJENI ADMIRAL LOŠO OTKRIVA: "Na Vidovdan 2014. obnavlja se Jugoslavija"

Objavljeno: 02. dec 2010 | Hrvoje Prnjak

Jugoslavija se sasvim sigurno obnavlja, a Davor Domazet Lošo, admiral u mirovini, zna i točan datum - bit će to 28. lipnja 2014., dakle, na Vidovdan. Domazet je to otkrio, među ostalim, na promociji svoje nove knjige "Hrvatski Domovinski rat 1991. - 1995. - strateški pogled", održanoj u utorak u Pločama.

Kad smo ga zamolili da pojasni što nam se, zapravo, sprema, Domazet je odgovorio: Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, i admiral, ne odaje svoje izvore!

:: Dobro, ali možete li za "Slobodnu" makar nešto kazati o tome?

Postoji plan da se na taj datum proglasi Jugosfera.

:: Na temelju vaših dosadašnjih teorija, pretpostavljam da se radi o međunarodnoj akciji?

- A čija može biti nego međunarodna? Ali, neću vam odavati detalje. Neće se zvati Jugoslavija kao što je to bila treća, miloševićevska Jugoslavija, nego Jugosfera.

:: Zar stvarno mislite da takvo što može proći na referendumu, jer po Ustavu udruživanje s nekim drugim državama nije moguće bez referenduma?!

Kao da je teško promijeniti Ustav! Uostalom, kažem da postoji plan. Ne kažem da će se to sa sigurnošću i ostvariti. Ali, postoje ozbiljni planovi.

:: Ima li Velika Britanija, koju inače svrstavate u hrvatske neprijatelje, ikakve veze s tim planom?

Normalno da je u strategiji Velike Britanije takav stav. Pa nisam ja pisao o Jugosferi, nego britanski The Guardian. A kod nas Globus. I Slobodna Dalmacija također.

:: I baš su Vidovdan odabrali za ostvarenje tog plana?! Zar vam to zvuči ostvarivo?

To vi sad protumačite zašto baš na Vidovdan. Lijepo vam kažem, postoji plan, to je neporecivo. Ali, narod će valjda biti pametan kao što je bio i 1991. godine. Ne sumnjam u mudrost naroda - umirit će Domazet sve one koje njegove tvrdnje o "vidovdanskoj obnovi" mogu uznemiriti.

Inače, Vidovdan, tj. blagdan sv. Vida, vjerski je praznik Srpske pravoslavne crkve, uz koji se vežu Kosovska bitka iz 1389., ali i proglašenje ustava Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca iz 1921. godine, iz ere kralja Aleksandra.

Domazet je već u sklopu svojih sveobuhvatnih vojnoobavještajnih analiza, kojima se u potpunosti posvetio nakon prisilnog umirovljenja 2000. godine, već objavljivao i prognoze razvoja geopolitičke situacije u regiji i svijetu, pa je tako, predstavljajući svojedobno knjigu "Gospodari kaosa" (2005.), bio precizno najavio i početak trećeg svjetskog rata, 2025. godine, i to u Rijeci.

Dalmatinsku turneju promoviranja svoje nove knjige, u kojoj se bavi vojno-političkim analizama, ali i raskrinkavanjem "urota" protiv Hrvatske, Domazet je nastavio u Metkoviću.

izvor: slobodnadalmacija.hr-118449