Dragan Vasiljković

SlobodnaDalmacija: Odakle Vučićevom sinu "vreća novca"

Odakle Vučićevom sinu "vreća novca", automobil i stan za Kapetana Dragana nakon njegova izlaska iz hrvatskog zatvora

Demokratska stranka obratila se javnosti u povodu nedavnog gostovanja Dragana Vasiljkovića, poznatijeg pod nadimkom Kapetan Dragan, na jednoj, kako kažu, "režimskoj televiziji".

Aleksandar i Danilo Vučić
Aleksandar i Danilo Vučić

Vasiljković je tom prigodom, ističu, "eksplicitno izjavio da su mu sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovi neimenovani drugovi poklonili "vreću s novcem", stan i auto kada je izišao iz hrvatskog zatvora i došao u Beograd".

Nekadašnji instruktor u kampu za obuku milicije SAO Krajine u Golubiću kod Knina je tako javno priznao da sada nastupa kao plaćenik režima Aleksandra Vučića, što Demokratska stranka tvrdi čitavo vrijeme njegovih učestalih pojavljivanja u javnosti. Vučićev režim nesumnjivo stoji i iza kampanje za prikupljanje potpisa za peticiju kojoj se traži oslobađanje Zvezdana Jovanovića, pravomoćno osuđenog za ubojstvo predsjednika Vlade Srbije i Demokratske stranke dr. Zorana Đinđića - tvrde demokrate.

Demokratska stranka poziva Poreznu upravu da obavezno provjeri porijeklo novca i imovine koju su mladi Vučić i njegovi anonimni drugari poklonili Draganu Vasiljkoviću.

Ako poreznici baš ovih dana provjeravaju tko su klijenti turističkih agencija koji plaćaju najskuplje turističke aranžmane, onda su u obavezi da provjere i otkud novac i imovina u ukupnoj vrijednosti od oko 100.000 eura osobama koje službeno nemaju nikakva legalna primanja, ili su im primanja toliko mala da nisu mogli još i donirati bivšem zatvoreniku - dodaje se u priopćenju.

Aleksandar Vučić može se ljutitu koliko hoće i vrištati po režimskim medijima kako mu opozicija napada obitelj, ali je u obvezi odgovoriti odakle njegovom sinu i njegovom društvu "vreća novca", ili neka dokaže kako je Kapetan Dragan lagao kada je govorio o pomoći koju je dobio od ljudi povezanih sa samim vrhom vlasti - poručuju iz Demokratske stranke.

Objavljeno: 19. okt 2021 | slobodnadalmacija | psd