Mario Frlan

Obavještajac Mario Frlan ponovo vozi

Tko je moćni obavještajac u središtu najnovijeg skandala: maltretirao uglednu novinarku i rovario protiv Mesića

• Mario Frlan nakon dugo godina ponovno se našao u središtu ozbiljne afere

Kada se u srijedu pojavila informacija da policija i USKOK istražuju nekadašnjeg visokopozicioniranog obavještajca Marija Frlana, mnogi koji ga poznaju nisu time bili iznenađeni. Naime, riječ je o čovjeku koji je još za svog mandata u sigurnosno-obavještajnoj zajednici, u vrijeme kada je bio na čelu zagrebačkog centra Protuobavještajne agencije (POA), dospio u medije i to po upitnim potezima. Od tada ga se spominjalo u raznim poslovnim poduhvatima od kojih su neki već bili u fokusu istražnih organa.

Poznavatelji miljea iz kojeg Frlan dolazi ipak najviše pamte aferu iz 2004., kada je POA, preteča današnje Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) završila u jednom od većih obavještajno-političkih skandala u Hrvatskoj.

Podmetanje predsjedniku RH?

Naime, Frlan i njegovi suradnici, kako je utvrđeno, ispitivali su novinarku Helenu Puljiz o odnosima ondašnjeg predsjednika Stjepana Mesića s njegovim suradnicima te o podacima koji bi predsjednika mogli kompromitirati u predstojećoj predizbornoj kampanji...

Pročitali ste sve besplatne članke u ovom mjesecu. Podržite neovisno novinarstvo i čitajte Telegram bez ograničenja već za manje od 1,5 kune dnevno.

Objavljeno: 28. jul 2022 | telegram-hr Ana Raić Knežević