Aleksandr Dugin - Vojislav Šešelj

Aleksandar Dugin bodrio Vojislava Šešelja

Dr Aleksandar Dugin posetio dr Vojislava Šešelja i SRS

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj primio je u sedištu stranke dr Aleksandra Geljeviča Dugina, predsednika Međunarodnog evroazijskog pokreta i najistaknutijeg savremenog filozofa, kojeg je obavestio o političkim prilikama u Srbiji.

- "Sadašnjem režimu, po svoj prilici istekao je rok trajanja, a Zapad od njih očekuje da se Srbija definitivno odrekne Kosova i Metohije. Zapad već pravi novu garnituru koja će da preuzme vlast, samo se postavlja pitanje ko će biti ključna figura te nove strukture vlasti" - rekao je dr Šešelj i dodao - "Sadašnji režim plasirao je dezinformacije da su me Amerikanci pustili iz Haga da pravim pometnju u Srbiji da rušim Nikolića i Vučića. Amerikanci nikada ovde nisu imali većeg, ozbiljnijeg i upornijeg protivnika od mene, čak me je i američki ambasador u Srbiji, Majkl Kirbi, napao na sednici Saveta bezbednosti".

Vojislav Šešelj - Aleksandr Dugin
Vojislav Šešelj - Aleksandr Dugin

U razgovoru s dr Duginom, Vojislav Šešelj ga je obavestio da se dobrovoljno neće vraćati u Hag i da bi bio istorijski paradoks da ga hapse njegovi najbliži saučesnici u svim eventualnim ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti.

Na obostrano zadovoljstvo, ocenjeno je da između dve bratske zemlje postoji mnogo zajedničkih interesa koje je moguće realizovati bez obzira na geografsku udaljenost. Srpska radikalna stranka će i ubuduće dosledno insistirati na što tešnjoj saradnji između Srbije i Rusije.

Objavljeno: 12. dec 2014 | srbinaokup-info, SRBski FBReporter